Downloads & FAQ

Hier vind je een overzicht van de verschillende documenten die worden aangeboden evenals een antwoord op de meeste gestelde vragen.

FAQ

Allereerst schrijf je je in om interesse voor de gewenste woning kenbaar maken. Vervolgens leiden wij je door de inschrijfmodule en blijkt daaruit welke stappen je moet volgen, zoals het uploaden van relevante documenten.

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.
Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Naast de huurprijs betaal je in Koningsplein 10 ook servicekosten voor het onderhoud en schoonhouden van de algemene ruimten, de liften etc.

Naast de huurprijs heb je als huurder nog overige vaste kosten, zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, water, warmte en elektra. 

Standaard 2 maanden, kan van afgeweken worden indien nodig.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Na het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de waarborgsom te worden overgemaakt.

Om jouw inschrijving compleet te maken, vragen we de volgende documenten; 

Je kunt alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden met een maximale grootte van 32MB. Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg deze dan samen tot één PDF.

  • Een Inkomensverklaring van de Belastingdienst (gratis te downloaden)
  • Een verklaring arbeidsverleden UWV (gratis te downloaden)
  • Een recente werkgeversverklaring (indien van toepassing)
  • 3 recente loonstroken (indien van toepassing)
  • 3 bankafschriften met de meest recente loonstortingen (indien van toepassing)
  • Een kopie partneralimentatie / echtscheidingsconvenant (indien van toepassing)
  • Een recente verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring
  • Een verblijfsvergunning (indien van toepassing)

Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van uw gegevens kunnen wij je sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kan je alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij jou, zowel digitaal als persoonlijk. 

Gebruik voor deze projectwebsite en de accountomgeving de volgende browsers: Microsoft Edge, Chrome, Safari of Firefox. De browser Internet Explorer wordt door Microsoft niet meer geupdate en ondersteund hierdoor deze website niet.

We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

Bij het uploaden van het kopie paspoort moet je er zelf aan denken dat op alle documenten de ogen zijn weggestreept. Haal tevens uw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.). We vragen alleen documenten op die op jouw werk- en woonsituatie van toepassing zijn.

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomenscriteria opgesteld. De inkomensciteria zijn beschreven in het document 'huurvoorwaarden' en in het mapje documenten aan je online dossier toegevoegd. 

Je huurt voor minimaal één jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand. 

De huurder(s) vermeld op de huurovereenkomst en tevens geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van de gemeente waar de woning staat mogen in de woning wonen. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van de huurovereenkosmt en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wij verhuren niet aan studenten, tenzij je voldoet aan de inkomensvereisten. Er mogen niet meer dan twee volwassenen huren en wonen op 1adres.

Als ondernemer kan je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomenscriteria voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto-inkomen gehanteerd.
Aan ondernemers wordt bij het sluiten van de huurovereenkomst een waarborgsom van 3 maanden kale huur gevraagd. De waarborgsom wordt gelijk na het sluiten van de huurovereenkomst, tezamen met de eerste maand huur.

Indien er sprake is van een tijdelijk dienstverband (korter dan een jaar), dan is het in beginsel niet mogelijk een woning te huren in Koningsplein 10, maar zal per geval worden bekeken of, en onder welke voorwaarden, verhuur eventueel wel wordt toegestaan.

Ga uit van je maandinkomen x 12 en tel daarbij de eventuele vaste toeslagen zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand bij op. 

Upload de Inkomensverklaring van de Belastingdienst, hier op staat je totale jaarinkomen vermeld. Daarbij upload je alle werkgeversverklaringen en loonstroken.

Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 5% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Dit geldt voor de kandidaten die jonger zijn dan 55 jaar. Voor 55+'ers wordt 7,5% gehanteerd. Naast het eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Het is  toegestaan om een woning te huren met garantstelling.

Jij bent vast nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of in een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. 

Nee, alle woningen hebben wij al voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een ingedeelde badkamer voorzien van modern sanitair.

De badkamer heeft een luxe afwerking met inloopdouche en handdoekradiator.

De woningen hebben een luxe afgewerkte keuken met alle benodigde inbouwapparatuur, zoals een:

-    Combimagnetron;
-    Inductiekookplaat;
-    Koel-vriescombinatie;
-    Afzuigkap;
-    Vaatwasser.

De wanden zijn gesausd. De wanden in toilet en badkamer zijn geheel betegeld. De plafonds zijn afgewerkt met spuitwerk.

 

Nee, dat is helaas niet toegestaan.

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houd er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Het appartement wordt voorzien van een individueel CV systeem met convectoren in de verschillende ruimtes.

Ja, in elke woning zijn er standaard rookmelders aanwezig.

Alle woningen worden geventileerd d.m.v. een zogenaamde warmte-terugwin-unit (WTW). Een WTW unit is een apparaat dat deel uitmaakt van de balansventilatie. In de unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen.

Alle appartementen beschikken over een videofooninstallatie.

Het complex wordt voorzien van een gemeenschappelijke fietsenberging met een aparte toegang aan de Singel. Vanuit de fietsenberging is het binnenterrein via een lift bereikbaar (er worden geen oplaadpunten voor E-bikes aangebracht).